Over Solvej

“Geboren in 1987 en op 9 jarige leeftijd besmet met het paardenvirus is Solvej begonnen met paardrijden op de Manege. Ze was al snel elk vrij moment in de stallen te vinden.

Veel geld was er niet dus elk zakcentje werd opgespaard om pony te kunnen rijden en vele uren werden doorgebracht met mesten en vegen in de hoop af en toe gratis op een pony te mogen rijden.

Op 14 jarige leeftijd verhuisde Solvej met haar moeder naar (stief)vader en paardenman in hart en nieren Hub Miseré. Hub ontfermde zich meteen als een echt vaderfiguur over Solvej en vanaf dat moment hebben ze, perfect op elkaar ingespeeld, vele jonge paarden zadelmak gemaakt en opgeleid. Eindelijk was er ook de mogelijkheid om goed les te kunnen nemen bij niemand minder dan Chris Haazen en daarmee kwam meteen een grote kinderdroom uit; officiële wedstrijden!

De passie voor paarden zorgden ervoor dat Solvej op 16 jarige leeftijd vervroegd met school mocht stoppen en fulltime ervaring op ging doen op verschillende spring- en dressuurstallen. Waaronder enkele jaren bij Dressuurstal Verwimp in Wiekevorst (België). Hier was de mogelijkheid om onder begeleiding van top ruiter en trainer Wim Verwimp te mogen leren op getalenteerde paarden tot en met Grand Prix niveau en zelf paarden op te leiden tot Lichte Tour niveau. In België heeft Solvej meerdere paarden succesvol uitgebracht tot en met M9 niveau (vergelijkbaar met het ZZ-Zwaar in Nederland). In deze periode heeft ze ook haar ORUN instructie diploma behaald. Na de periode bij Verwimp is Solvej weer in Neeroeteren gaan trainen maar dit keer bij Jeannette Haazen.

Inmiddels is Solvej al enige tijd trotse eigenaresse van haar eigen SBB Erkend Leerbedrijf waarin de opleiding van ruiters en de africhting van (jonge) paarden centraal staat. Een aantal paarden die als groen paard uit de opfok op stal in training kwamen lopen inmiddels op het hoogste niveau mee onder hun ruiters, waaronder de hengst Indoctro (Rubin Royal x Gribaldi) van Fanny Verliefden en de ruin Borsato van de Vogelzang (Belissimo x Weinzauber) van Tom Franckx.

Solvej traint zelf bij Mischa Koot en rijdt met Ivano vd Vogelzang (Rock Forever x Dinard L.) op dit moment ZZ-zwaar.”