Werken aan wat je wél wilt
voor elke ruiter

Of je nu recreatief bezig bent of serieus op wedstrijd gaat, of je nu springt, dressuurt of crosst, Bixie, B of Subtop rijdt – we hebben bijna allemaal hetzelfde doel voor ogen; Harmonieus en met gevoel fijn kunnen rijden!
Daar help ik jou graag bij!

Je bent niet alleen

Het is voor heel veel ruiters moeilijk om te voelen wat er precies gebeurt en als je het voelt, hoe los je het dan op of hoe hou je het vol? Veel ruiters weten wel dat ze teveel hulpen tegelijk geven of juist stoppen met rijden als het mis gaat maar weten wat er mis gaat en wat je allemaal níet wilt is één ding, weten hoe je het moet oplossen is natuurlijk heel iets anders.

Dat kan je als ruiter onzeker maken, tijdens de proef als dingen niet zo gaan zoals je wilt maar soms ook als er andere ruiters langs de bakrand staan te kijken. Zonde want je doet zo hard je best en wilt gewoon genieten van het rijden.

Voor elk probleem een oplossing!

Tijdens een les leer ik jou stap voor stap op je eigen niveau en in je eigen tempo voelen wat er gebeurt, ik leg je uit waarom je paard op een bepaalde manier reageert, hoe het makkelijker kan en help je meer zelfvertrouwen krijgen in je eigen kunnen.

De meeste tijd rijdt je in je eentje, ik vind het dus heel belangrijk om jou te leren voelen en bewust te maken van wat er gebeurt en hoe je dat zelf kunt oplossen. Zo maken we steeds stappen voorwaarts!

Proefgerichte training

Lijkt alles in de training vanzelf te gaan, valt het tijdens een proef ineens in duigen. Tijdens een proefgerichte training ontdekken we samen waar de knelpunten zitten en geef ik je handige tips en trucs om jou proef vloeiender en meer één geheel te maken. Ook een online proef opnemen is een leuke manier om samen het losrijden en de proef te oefenen.

Dressuur als basis voor spring- en crossruiters

Balans, (tempo)controle, ritme en souplesse zijn allemaal belangrijke punten om fijn door je parcours of cross te kunnen sturen. Inmiddels gaan al diverse springruiters jou voor in hun dressuurtraining bij ons op stal. Ik vind het fantastisch om met springruiters aan de slag te gaan en te horen dat ze na de dressuurtraining makkelijker door het parcours komen!

×

Hallo!

Klik om een WhatsApp chat te starten, of stuur een e-mail naar info@solvej.eu

× Waarmee kan ik u helpen?