Rust, beweging, goede voeding en open communicatie
voor elk wat wils

Een paard heeft eigenlijk niet veel nodig om gelukkig te zijn; voldoende beweging (in vrijheid), goede voeding, ontspanning en een stabiele omgeving. Dat blijft altijd ons voornaamste doel.

Natuurlijk is elke persoonlijke situatie anders en daarom bieden wij vanaf Juni 2022 pakketten aan, zo kunnen we in ieders behoefte voorzien met behoud van onze belangrijkste kernwaarden en kan iedereen optimaal genieten van zijn of haar paard.

Welzijn en ontspanning

Bij ons staat het welzijn van het paard en ontspanning van de ruiter centraal. Door de jaren ervaring hebben we geleerd dat de belangrijkste kernwaarden goede voeding, veel beweging, rust, regelmaat en een eerlijke en open communicatie met jou als klant zijn. Daarbij blijven wij constant bezig met het verbeteren van de faciliteiten om zoveel mogelijk gemak te kunnen bieden.

Wat wij jou aanbieden

Hele jaar door zoveel mogelijk naar buiten

Tijdens alle seizoenen kunnen de paarden bij ons naar buiten, alleen of in koppels en er is altijd onderling contact mogelijk. Indien het weer het toelaat is 24/7 buitengang ook een optie.

Omdat ze het hele jaar door buiten komen groeit er weinig tot geen gras, om dat te compenseren krijgen de paarden een extra voerbeurt hooi op de wei.

Heel veel hooi

Alle paarden krijgen op stal elke dag ruime porties ruwvoer, verdeeld over meerdere voerbeurten. ‘s Morgens vóór ze het krachtvoer krijgen, ‘s middags op de weide, als ze op stal komen vóór het krachtvoer en een fijnmazig hooinet voor de nacht. Uiteraard bestaat er ook de optie om onbeperkt ruwvoer aan te bieden. Op deze manier willen we voorkomen dat een paard te lang zonder eten staat en voldoende ‘droge stof’ binnenkrijgt middels goede kwaliteit ruwvoer. Dit is belangrijk voor de gezondheid van je paard.

Heb je liever geen hooinet? Dan geven we het hooi op de grond.

Een schoon en zacht bedje

Paarden kunnen slecht tegen een stoffige stal, alle paarden hebben daarom stofvrije en zachte bodembedekking van vlas of naar wens houtvezel. Afhankelijk van welk pakket je kiest worden de stallen elke dag uitgemest en één keer per week de natte plekken verwijderd. Natuurlijk kan dit ook vaker of kun je er voor kiezen zelf de stal (deels) bij te houden.

Goed voer

Ruwvoer blijft de belangrijkste voedingsbron van paarden maar als aanvulling voeren we twee keer per dag PAVO Condition. Voer jij liever je eigen krachtvoer kan dat uiteraard ook.

Heeft jouw paard supplementen of medicatie nodig, geen probleem! Daar hoef jij je geen zorgen om te maken, wij geven dat met alle liefde.

Expertise

Misschien wel één van de belangrijkste puntjes. Door onze jarenlange ervaring signaleren we vroegtijdig problemen en hebben we ruimschoots de ervaring om de helpende hand te bieden. Goed management is naar onze mening namelijk ontzettend belangrijk om een paard gezond en gelukkig te houden, de kernwaarden voor succes op welk vlak dan ook.

Altijd droog rijden

We hebben de luxe van zowel een binnen- als buitenbak. Zo kun je bij elk weertype toch fijn rijden! Binnenkort willen wij ook nog een longeercirkel/paddock realiseren.

Veilig opgeborgen

We hebben luxe en ruime zadelkasten van MijnZadelkast.nl met naar wens één of twee zadelsteunen.

Adequate hulp

Bij ziekte ondernemen wij direct actie, we nemen contact op met de eigenaar en in overleg met de dierenarts. Lukt het niet om bij de hoefsmid te zijn dan geven wij hem een bakje koffie! Elke maand komt onze eigen hoefsmid waarbij je aan kunt sluiten zonder erbij te hoeven zijn maar uiteraard mag je ook je eigen hoefsmid laten komen.
Ook voor de enting en de tandarts kun je aansluiten zodat je hierbij volledig ontzorgd bent. Ontwormen gebeurt twee keer per jaar standaard met alle paarden samen of middels mestonderzoek.

Gezelligheid

Op een kleine stal hoort de sfeer ontspannen en huiselijk te zijn, we zijn een leuke groep sociale paardenliefhebbers en hebben een gezellige kleine kantine met toilet en terras. Geen horeca maar wel altijd koffie, thee en een koelkastje met fris beschikbaar.

Training en instructie

Natuurlijk sta ik klaar om jou te helpen bij jouw training of dat nou is om je paard te rijden tijdens een vakantie, om je verder te helpen in de training of in de vorm van instructie. Alles is bespreekbaar!

Wij willen dat alle paarden op onze stal goed verzorgd en tevreden zijn en eigenaren ontspannen kunnen genieten van hun hobby!

×

Hallo!

Klik om een WhatsApp chat te starten, of stuur een e-mail naar info@solvej.eu

× Waarmee kan ik u helpen?