Je doet zó ontzettend je best om beter te rijden, máár….

…hoe hard je het ook probeert, het schiet niet echt op of je voelt dat het gewoon veel beter zou kunnen dan dat het nu gaat.

Je hebt al heel erg vaak gehoord wat je ‘verkeerd’ doet of wat je moet doen maar hóe dan? Je moet op zoveel dingen tegelijk letten dat je helemaal geen tijd hebt voor je eigen houding. Ondertussen heeft je instructeur al 100x geroepen dat je rechtop moet gaan zitten maar het lukt je gewoon niet! Super frustrerend natuurlijk en daarbij wil je je paard ook helemaal niet storen of in de weg zitten.

Herken je jezelf hierin? Dan gaan Joker en ik jou helpen!

Samen met Joker gaan we op zoek naar jouw persoonlijke kracht en voorkeuren.

De dingen die niet lukken zijn gewoon nóg niet gelukt. Door dezelfde aanwijzing anders te horen of een iets andere aanwijzing te krijgen vallen die puzzelstukjes ineens wel op zijn plek.

“Uit liefde voor het dier gun ik elk paard een ruiter met een onafhankelijke zit en uit passie voor het vak gun ik elke ruiter het gevoel dat je krijgt wanneer je je paard met een onafhankelijke zit kunt rijden.”

Solvej

Wat Joker daarbij doet?

Joker jokt niet, alles wat wij kunnen verbeteren aan onze houding en zit vertelt Joker zonder de boel te ‘sugarcoaten’. Hij maakt het niet mooier dan het is; het is zoals het is. Pas op! Dit kan wel even confronterend zijn 😉 want het excuus dat het aan je paard ligt heb je op Joker niet meer.

Persoonlijk zie ik dat als een groot voordeel; je kunt namelijk pas een betere ruiter worden als je merkt hoe je dat kunt oplossen.

Joker wordt niet moe, is altijd braaf, super geduldig en hartstikke bereid om jou te laten voelen hoe jij de beste ruiter-versie van jezelf kan worden. Je kunt naar hartelust oefenen zonder dat hij eronder lijdt.

Wat kan Joker?

Joker is super knap want behalve stappen, draven en galopperen kan hij ook zijgangen en oefeningen als de vliegende wissels. Daarnaast laat Joker je voelen hoe een elastische verbinding aan hoort te voelen en kun je werken aan de lengtebuiging. Eindelijk ontdekken wat dat binnenbeen-buitenteugel verhaal nou echt inhoudt.

Joker reageert op elke beweging die jij maakt en daardoor krijg je directe feedback over je houding, zit en hulpen. Je traint balans, coördinatie, symmetrie, mobiliteit en rompstabiliteit. De belangrijkste kernvoorwaarden voor een onafhankelijke zit.

Wat is er mogelijk?

Je kunt gebruik maken van een pakket, losse trainingen op Joker eventueel in combinatie met je paard en zelfs samen met je eigen trainer komen om te kijken hoe we de knelpunten waar jullie aan werken misschien net anders kunnen gaan formuleren of oplossen.

Tevens is het mogelijk om clinics of workshops te organiseren. Dat kan zowel op onze locatie als op jullie eigen locatie.


×

Hallo!

Klik om een WhatsApp chat te starten, of stuur een e-mail naar info@solvej.eu

× Waarmee kan ik u helpen?