Je oefent zó hard, doet zó ontzettend je best om beter te zitten, máár….

…Hoe hard je het ook probeert, je handen blijven de steun van de teugels zoeken en je blijft je benen optrekken. Je moet op zoveel dingen tegelijk letten dat je helemaal geen tijd hebt voor je eigen houding. Ondertussen heeft je instructeur al 100x geroepen dat je rechtop moet gaan zitten maar het lukt je gewoon niet! Super frustrerend natuurlijk en daarbij wil je je paard ook helemaal niet storen of in de weg zitten.

Herken je jezelf hierin? Dan gaan Joker en ik jou helpen!

Joker jokt niet, alles wat wij kunnen verbeteren aan onze houding en zit vertelt Joker zonder de boel te ‘sugarcoaten’. Hij maakt het niet mooier dan het is; het is zoals het is!
Pas op! Dit kan wel even confronterend zijn want het excuus dat het aan je paard ligt heb je op Joker niet meer. Groot voordeel dus eigenlijk; je kunt namelijk pas beter worden als je merkt wát er beter kan en leert hóe je dat kunt oplossen.

Joker wordt niet moe, is altijd braaf, super geduldig en hartstikke bereid om jou te laten voelen hoe jij de beste ruiter-versie van jezelf kan worden.

Wat kan Joker?

Joker is super knap want behalve stappen, draven en galoperen kan hij ook zijgangen en oefeningen als de vliegende wissels. Daarnaast laat Joker je voelen hoe een elastische verbinding aan hoort te voelen.

Hij reageert op elke beweging die jij maakt en daardoor krijg je directe feedback over je houding, zit en hulpen. Je traint balans, coördinatie, symmetrie, mobiliteit en rompstabiliteit. De belangrijkste kernvoorwaarden voor een onafhankelijke zit.

“Uit liefde voor het dier gun ik elk paard een ruiter met een onafhankelijke zit en uit passie voor het vak gun ik elke ruiter het gevoel dat je krijgt wanneer je je paard met een onafhankelijke zit kunt rijden.”

Solvej

Wat is er mogelijk?

Naast trainingen met Joker werk ik ook met de ballen van de Franklin Method, verdiep ik mezelf in leerpsychologie en didactiek.

Als Zware Tour amazone met ruim 20 jaar ervaring in het trainen van ruiters en paarden heb ik een behoorlijke rugzak aan ervaring die ik graag inzet om anderen te helpen.

Ondertussen -leergierig als ik ben- blijf ik die rugzak dagelijks bijvullen en aanpassen om het beste uit jou als ruiter te halen want er is altijd meer te leren dan we al weten.


×

Hallo!

Klik om een WhatsApp chat te starten, of stuur een e-mail naar info@solvej.eu

× Waarmee kan ik u helpen?